Kurucumuzdan Mesaj

Denizli’nin o yıllarda Çal’a bağlı Bekilli ilçesinde 5 çocuklu bir ailenin 3. Çocuğu olarak dünyaya gelen, önce ağda pekmez imalathanesinde başlayan, otobüs işletmeciliği ve nakliye ile devam eden, yedek parça ithalatı ve satışı ile yükselen, nihayetinde dünyanın önde gelen markalarına debriyaj üreten ve Türkiye’de sektöründe lider olmuş Dönmez Debriyaj markasını yaratan bir başarı hikayesi Hasan Dönmez’in ki. Kendisinin başarısından ders alınacak çok şey var. Zaman içerisinde yarattığı Hammer Kupplungen markasıyla İzmir’den tüm dünyaya ulaşan bir şirket yaratmış olmanın; azim, özveri, emek ve büyük bir kararlılıkla geçen bir serüven olduğu kesin.

Sektör ihtiyaçları doğrultusunda zaman içerisinde “Bu parçaları neden biz üretmeyelim?” düşüncesi ile oluşan fark yaratma isteği, kısa süre içerisinde başarı merdivenlerinin tek tek ve azimle çıkılacağının habercisi olacaktır.

“Denizli yolu üzerinde Kısık’ta bir yerimiz vardı. Burada üretim yapar, Gazi Bulvarındaki yerimizde satarız diye düşündük. Almanya’da Hannover Fuarına gidip üretim için birkaç makine satın aldık. Çok büyük çapta sanayicilik falan düşünmüyoruz katiyen. Hem basit bir iş olarak görüyoruz biz bunu; parça üretip satacağız alt tarafı. Ama hiç öyle değilmiş meğer.. Zaman içinde gerçekten çok zorlandık, yine de yılmadık. Zaten başarmak için de bu gerekli, bir şeyi yapacaksan üstüne gideceksin tüm bu zorlukların olur mu olmaz mı demeyeceksin, ticaretin %90’ı cesarettir. Medeni cesaretin olacak, bazı riskleri göze alarak kararını vereceksin önce. Sonra işine odaklanıp, canla başla çalıştığın o işin sonunu getirdiğin zaman, başarı karşına gelir zaten.”

Hasan Dönmez